۱-۵- ۱- هدف کاربردی. ۱۵

 

۱-۵- ۲- اهداف علمی. ۱۶

 

فصل دوم: مبانی نظری و سوابق پیشین

 

فصل سوم: مواد و روش کار

 

۳-۱- انواع روش های خشک کردن در پژوهش… ۲۲

 

۳-۱- ۱- ساخت دستگاه خشک کن خورشیدی. ۲۲

 

۳-۱- ۲- خشک کردن در خشک کن خورشیدی. ۲۳

 

۳-۱- ۳- خشک کردن در آون آزمایشگاهی. ۲۴

 

۳-۱- ۴- خشک کردن در معرض نور مستقیم خورشید (روش سنتی) ۲۵

 

۳-۲- روش تهیه نمونه لیمو. ۲۵

 

۳-۳- روش اجرای پژوهش و گروه بندی تیمارها ۲۶

 

۳-۳- ۱- مشخصات طرح آماری. ۲۶

 

۳-۳– ۱ – ۱– نام طرح. ۲۶

 

۳-۳– ۱ – ۲–تیمارها ۲۶

 

۳-۳– ۱ – ۳– تکرار تیمار. ۲۶

 

۳-۴- آزمون های می. ۲۸

 

۳-۴- ۱- شناسایی کپک و مخمر. ۲۸

 

۳-۴- ۲- شناسایی اشرشیاکلای (Ecoli) 28

 

۳-۵- متغیرهای پژوهش… ۲۹

 

۳-۵- ۱- متغییرهای مستقل. ۲۹

 

۳-۵- ۲- متغییرهای وابسته. ۲۹

 

۳-۶- تیمارهای قابل اندازه گیری در پژوهش حاضر. ۲۹

 

۳-۶- ۱- روش اندازه گیری کاهش رطوبت طی زمان خشک کردن. ۲۹

 

۳-۶- ۲- اندازه گیری ظرفیت جذب آب محصول  طی زمان خشک کردن. ۳۰

 

۳-۶- ۳- اندازه گیری چروکیدگی محصول طی زمان خشک کردن. ۳۱

 

۳-۶- ۷- اندازه گیری شاخص های رنگ محصول نهایی. ۳۱

 

۳-۷- روش گرد آوری و تجزیه و تحلیل داده ها ۳۲

 

فصل چهارم: نتایج

 

۴-۱- نتایج مربوط به سنتیک افت رطوبت در روش های مختلف خشک کردن (تابعی از زمان) ۳۴

 

۴-۲- نتایج مربوط به شدت افت رطوبت در خشک کن آون (تابعی از رطوبت مطلق) ۳۶

 

۴-۳- نتایج مربوط به سنتیک افت رطوبت در دو روش خشک کردن خورشیدی و سنتی. ۳۷

 

۴-۴- نتایج مربوط به تغییرات درصد چروکیدگی لیمو در آون (تابع زمان) ۳۹

 

۴-۵- نتایج مربوط به تغییرات درصد چروکیدگی لیمو در آون (تابع رطوبت) ۴۱

 

۴-۶- نتایج مربوط به تغییرات جذب آب در روش خشک کردن با آون (تابع رطوبت) ۴۳

 

۴-۷- نتایج مربوط به تغییرات رنگ لیمو در سه روش خشک کردن. ۴۴

 

۴-۸- نتایج آزمایش های می. ۴۷

 

فصل پنجم: بحث و نتیجه‎گیری

 

۵-۱- بحث ۴۹

 

۵ ـ۲- تفسیر نتایج مربوط به شدت افت رطوبت در روش های مختلف خشک کردن. ۵۰

 

۵ـ۳ ـ تفسیر نتایج مربوط به چروکیدگی در سه روش خشک کردن. ۵۲

 

۵ ـ۴ـ تفسیر نتایج مربوط به تغییرات قابلیت جذب آب در سه روش خشک کردن. ۵۲

 

۵ ـ ۵ ـ تفسیر نتایج مربوط به تغییرات رنگ لیمو در سه روش خشک کردن. ۵۳

 

۵ ـ ۶- تفسیر ننتایج مربوط به تغییرات می در سه روش خشک کردن. ۵۵

 

۵ ـ ۷ ـ نتیجه‎گیری. ۵۷

 

پیشنهادها ۵۸

 

فهرست منابع فارسی. ۵۹

 

فهرست منابع غیر فارسی. ۶۲

 

چکیده انگلیسی ۶۷

 

 

 

فهرست جدول ها

 

عنوان                                                                                                             صفحه

 

جدول (۱-۱) میانگین تولید لیمو در کشورهای مختلف ۱۴

 

جدول (۱-۴) نتایج تجزیه واریانس اثر دمای هوا بر چروکیدگی محصول در سطح احتمال ۱ درصد. ۴۰

 

جدول (۱-۴) نتایج تجزیه واریانس اثر روش خشک کردن بر چروکیدگی محصول در سطح احتمال ۱ درصد. ۴۲

 

جدول (۳-۴) تجزیه واریانس اثر دمای هوا بر شاخص رنگ ورقه های گوجه فرنگی به روش آون. ۴۴

 

جدول (۴-۴) میانگین شاخص های رنگ لیموی خشک شده در ماهای مختلف هوا توسط آون. ۴۵

 

جدول (۵-۴) میانگین تجزیه واریانس اثر روش خشک کردن خورشیدی. ۴۵

 

جدول (۶-۴) میانگین تجزیه واریانس اثر دو روش خشک کردن خورشیدی و سنتی بر رنگ لیمو. ۴۶

 

جدول (۷-۴) نتایج آزمون های می لیموی تازه ۴۷

 

جدول (۸-۴) نتایج آزمون های می نمونه های خشک لیمو. ۴۷

 

 

 

 

 

فهرست نمودارها

 

عنوان                                                                                                             صفحه

 

نمودار (۱-۴) سنتیک افت رطوبت لیمو در دماهای مختلف خشک کردن با آون. ۳۴

 

نمودار (۲-۴) شدت افت رطوبت لیمو در دماهای مختلف خشک کردن با آون. ۳۵

 

نمودار (۳-۴) شدت افت رطوبت لیمو در ماهای مختلف خشک کردن با آون. ۳۶

 

نمودار (۴-۴) شدت افت رطوبت لیمو و تغییرات دمای هوا در دو روش خشک کردن سنتی و خشک کن خورشیدی  ۳۸

 

نمودار (۵-۴) تغییرات درصد چروکیدگی در آون. ۳۹

 

نمودار (۶-۴) تغییرات درصد چروکیدگی لیمو. ۴۱

 

نمودار (۷-۴) تغییرات قابلیت جذب آب لیمو طی خشک کردن. ۴۳

 

 

 

 

 

 

 

فهرست شکل ها

 

عنوان                                                                                                             صفحه

 

شکل (۱-۳) طرح شماتیک از دستگاه خشک کن خورشیدی. ۲۴

 

 

 

 

 

 

 

چکیده فارسی

 

مقدمه: در صنعت مواد غذایی تمایل افزاینده ای برای توسعه روش های اقتصادی به منظور تهیه محصولات غذایی با ارزش تغذیه ای و حسی بالا وجود دارد.خشک کردن یکی از گسترده ترین روش های مورد استفاده برای نگه داری میوه ها و سبزی هاست. مرکبات از مهمترین میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان می باشند که دارای فساد پذیری بالایی هستند و با توجه به این نکته که در تمام فصول سال نیز در دسترس نمی باشند بنابراین مهمترین هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه روش های خشک کردن سنتی، خورشیدی و آون این محصول می باشد.

 

برای دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت  pipaf.ir  مراجعه نمایید.

روش کار: پس از مشخص نمودن یکی ازباغات لیمو درجهرم، تعداد ۱۰۰۰ عددمیوه لیموی کاملاٌ هم وزن وهم اندازه وهم شکل ویکنواخت ازنظررنگ میوه وکاملاٌسالم ازنظرعدم آلودگی قارچی انتخاب شدند. درخشک کن به روش آون دردماهای ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۸۰ درجه سانتیگراد، تعداد ۵۰ پاکت کاغذی( هرپاکت به عنوان یک تکرار) که درهر پاکت تعداد ۱۰ عدد میوه لیمو( هرمیوه به عنوان یک نمونه) و درخشک کن به روش خورشیدی، تعداد ۵ پاکت و درهرپاکت تعداد ۱۰ عدد میوه و در روش خشک کن به روش سنتی، تعداد ۳ پاکت و درهرپاکت تعداد ۱۰ عدد میوه قرارداده شد. بعد از اتمام پژوهش برای تیمار، درصدچروکیدگی میوه، درصد رشدکپک، درصد رشد مخمر، درصد میزان رشد میکروب اشرشیاکلای، شدت افت رطوبت میوه، ظرفیت جذب آب محصول طی زمان خشک کردن و شاخص رنگ میوه سنجیده شد.

 

نتایج: نتایج نشان می دهد که در روش خشک کردن با آون، در دمای بالا شدت افت رطوبت بیشتر و مدت زمان خشک شدن کم می شود همچنین میزان چروکیدگی در دمای بالا بر حسب مدت زمان بیشتر ولی بر حسب میزان رطوبت، دمای هوا بر میزان چروکیدگی بی تاثیر است. در هر سه روش خشک شدن میزان جذب آب نیز با افزایش دما کاهش می یابد. رنگ لیمو نیز در دمای ۵۰ درجه سانتی گراد از بالاترین شفافیت و رنگ زرد برخوردار است. در روش خورشیدی مدت زمان خشک شدن ۴۵-۱۷ درصد کوتاهتر از روش سنتی است.میزان رنگ میوه نیز در روش خورشیدی شفافیت بیشتری نسبت به روش سنتی دارد.در ارزیابی می مشخص شد که نمونه های آون و خورشیدی نسبت به نمونه های سنتی مطابق با استاندارد لیمو دارای میکروب (مخمر، کپک و اکلای) می باشند.

 

بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده مشخص گردید که استفاده از روش آون بهترین روش و بعد از ان استفاده از خشک کن خورشیدی و سپس سنتی به منظور خشک کردن لیمو می باشد. اما از طرفی استفاده از آون به دلیل مصرف برق و انرژی احتمالاً مقرون به صرفه نمی باشد که نیاز به بررسی های دقیق تری دارد اما از نظر کیفیت محصول مقرون به صرفه می باشد.

 

 

 

کلید واژه: خشک کردن، آون، خورشیدی، سنتی، لیمو، جهرم.

 

 

 

فصل اول

 

 

 

کلیات تحقیق

 

 ۱- ۱- مقدمه

 

در صنعت مواد غذایی تمایل افزاینده ای برای توسعه روش های اقتصادی به منظور تهیه محصولات غذایی با ارزش تغذیه ای و حسی بالا وجود دارد.خشک کردن یکی از گسترده

پایان نامه روانشناسی : آگورا فوبی

پرسشنامه اضطراب کتل

مقاله علمی با منبع : ارزیابی رابطه ی نظریه ی وابستگی منبع مبتنی بر ایزو۹۰۰۰، …

  ,خشک ,روش ,۳ ,۴ ,۱ ,خشک کردن ,    ,  ۳ ,روش خشک ,مربوط به ,تفسیر نتایج مربوط ,تهیه محصولات غذایی ,غذایی تمایل افزاینده ,میانگین تجزیه واریانس

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دلنوشته های یک دختر شیعه دانلود آهنگ جدید با لینک مستقیم - و موزیک سالنامه سررسید تقویم مشهد 99 اشتیاق گروه نویسندگی صریر عمومی کده titan مجله آشپزی حضور اقلیت ها در دفاع مقدس اخبار اموزشی دفـــتــر زنــدگـی مـن